Intrece-te cu tine însuți!

Alegerea unei cariere poate fi misiune dificilă mai ales când visul din copilărie a fost să fii pompier sau doctorița. Poti avea îndoieli și opțiunile se pot schimbă permanent, încercând să-ți dai seama ce este cu adevărat potrivit pentru voi. În calitate de tânăr, este posibil să nu acorzi atât de multă importanță, dar odată cu trecerea timpului, poti descoperi unele talente sau pasiuni care ar putea duce la următorul pas decisiv.

Uneori, avem tendința de a căuta satisfacția materială în locul slujbei în sine și ne aflăm în situația de a activa într-un domeniu ce nu ne face cu adevarat fericiți. Acest lucru va fi un dezastru pe termen lung! Dacă cauți sa zbori cât mai departe trebuie să faci o schimbare, nu doar sa aștepți sa se întâmple. Chiar dacă vrei să faci o schimbare majoră sau doar câteva ajustări minore, există atât de multe informații și uneori simți că nu ai suficient timp să acumulezi totul. Nu știi ce ești calificat să faci. Toate îngrijorările noastre ne țin pironiti, fără să luăm măsuri. Cea mai mare teamă a mea a fost ca nu as fi suficient de calificată și, bineînțeles, să nu fiu respinsă. Mintea se transformă într-o mizerie tulbure si copleșitoare. Iar când te vei opri din îngrijorare, vei începe să vezi soluțiile potrivite. Am fost în acel moment și câteodată fac încă aceleași greșeli, dar încerc să-mi amintesc ce este cu adevărat important. Vrei un corp potrivit? Opreste consumul de grăsimi și mâncatul compulsiv! Vrei o slujbă bine plătită și una interesantă? Încetează să te îngrijorezi și fa niște cursuri de specializare. Celor peste 80% dintre oameni nu le place munca pe care o fac – deci, dacă ai avut aceste sentimente, cu siguranță nu ești singur.

Trebuie să stabilesti dacă te afli într-un câmp greșit sau într-un mediu greșit.
Gândește-te la pasiunea ta în loc de bani.
Evalueaza-ți abilitățile și dacă ceva din nivelul tau actual de educație lipsește, completează golurile cu ceea ce te interesează.
Încerca să găsești niște opinii, dar nu uita: „Les conseillers ne sont pas les payeurs”.
Nu te teme de noile începuturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s